Urban Air

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe jaar! Laten we er een mooi, duurzaam, inspirerend, succesvol, vredelievend jaar ervan maken!

 

Heb jij goede voornemens gemaakt? Ik wel. Ik heb mijn blog teruggelezen en ik merk dat ik superveel heb gedaan in 2012. Heel veel leuke dingen, zowel zakelijk als privé, maar ik merk dat ik er teveel tijd mee kwijt ben geweest. Althans, voor mijn doen.

2013 wordt voor mij dan ook het jaar van focussen en doelen realiseren. Dat houdt onder andere in dat ik meer ga bloggen. Mijn missie is immers om de bewustwording voor een groenere toekomst te vergroten. En het werkt!

 

Het eerste artikel van 2013 wil ik dan ook wijden aan Urban Air.

Urban Air is een project dat in 2013 het levenslicht zal zien. Het is een idee van de Amerikaan Stephen Glassman, die al zijn hele leven met bamboo werkt. Als ik de video bekijk van Urban Air, dan zie ik een man met een droom en die er alles aan doet om die droom te realiseren. Inspirerend!

 

Met het project Urban Air worden de plaatsen van de grote advertentie billboards vervangen door bamboetuinen. Dat is eens wat anders dan zo’n schreeuwend reclamebord. Bedoeld om de omgeving (letterlijk) te laten ademen. Niet alleen een frisse onderbreking in de skyline, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld in de file staan.

 

 

Op 11 december 2012 is het bedrag van US$ 100.000 (!) bij elkaar verzameld via crowdfunding en kan Urban Air gerealiseerd gaan worden.

Hieronder de promotiefilm die gebruikt is om geld in te zamelen, en waar de ontwerper het verhaal achter Urban Air vertelt.

 

 

Naar verwachting zal Urban Air in april 2013 gerealiseerd worden langs een drukke snelweg in Los Angeles.Voor Stephen Glassman een droom die uit zal komen.

Urban Air is niet alleen kunst, maar zeker ook bedoeld om bewustwording te creëren voor een groenere toekomst.

 

Urban Air

 

Vond jij het verhaal van Urban Air inspirerend? Wat zijn jouw voornemens en doelen voor 2013? Deel ze hieronder! (Leuk om in december 2013 naar terug te kijken :-) )

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>