No Money Market

Een van de nieuwe locaties tijdens de Dutch Design Week was het NRE-terrein op de Nachtegaallaan. In een van de gebouwen is het collectief 0:6 gevestigd.

Marsha Simon studeert nog aan de Design Academy, maar bedacht dat het wel gaaf zou zijn om een No Money Market te organiseren. Alle PR rondom dit event is via Facebook gegaan (https://www.facebook.com/events/165289670338442), zonder webpagina of niks. En op de avond zelf onthulde ze ook nog dat zij helemaal alleen het event heeft georganiseerd. Wow!

De avond begon met een lezing van Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Duurzaam ondernemen vormt in het huidige tijdperk een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Om dit te ondersteunen zijn Nieuwe Business Modellen nodig. In deze modellen staat het concept van meervoudige en collectieve waardecreatie centraal – in tegenstelling tot traditionele modellen die vaak een enkelvoudig waardecreatieperspectief hanteren. Dit betekent kort gezegd dat transacties tegelijkertijd economische, sociale en ecologische waarde(n) genereren.

Daarna was het dan echt tijd voor de No Money Market. Er waren 15 aanbiedingen, die al via de Facebookpagina van het evenement bekend waren gemaakt, waar op geboden kon worden. Zonder geld. Je moet dus creatief zijn of samenwerken :-).

Omdat voor sommige deals meer overleg nodig was en/of omdat sommige aanbieders niet op de avond zelf aanwezig konden zijn, is afgesproken om deze deals verder ‘uit te onderhandelen’ op de facebook pagina van de No Money Market. Een voorbeeld van een deal die wel tot stand kwam was het inrichten van een kamer in een Duitse kunstenaarskazerne tegen een geheel verzorgd verblijf daar.

Hieronder enkele foto’s van de avond (Note to myself: Get a better camera! Sorry ;-)).

[ngg_images gallery_ids="3" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>