Kuuki van Jees

Jees (je spreekt het uit op z’n Engels: djiezzz) verkoopt lifestyle producten. Zij hebben nu een hele lijn van duurzame sjaals en een hele collecties van duurzame design poppen.

Jees is het bedrijf van Jeroen en Esther, twee mensen die hun idealen en hun hart volgen. Tijdens hun vele reizen door Azië in het verleden, hebben zij heel veel mooie dingen gezien en veel mensen ontmoet. Zo ook een bijzondere groep mensen in Cambodja, met veel bijzondere ambachtelijke kwaliteiten.

 

Productieproces sjaals Jees
Ambachtelijk productieproces sjaals Jees

 

Jees onderneemt vanuit haar idealen. Jeroen en Esther willen ervoor zorgen dat wat zij, hier in Nederland, daadwerkelijk een verschil maakt voor de makers van hun producten in Cambodja. Zij willen de verhalen van deze makers kennen, en de gebruikte materialen en technieken begrijpen en leren. Geregeld een bezoek brengen aan de makers is dan ook een must voor hen. Welk verschil heeft Jees tot nu toe gemaakt, en wat kan Jees nog meer doen? Dat maakt Jees zo bijzonder.

De gebruikte technieken voor de sjaals en poppen zijn eeuwenoud, en worden tot op de dag van vandaag overgebracht binnen de families. Een pop (of sjaal) van Jees is dus niet zomaar een pop. Het is een pop met een verhaal. Het design is bijzonder, de materialen zijn zorgvuldig gekozen, duurzaam, en het productieproces is ambachtelijk en arbeidsintensief.

 

tattoo op kontje Jees
tattoo op kontje

Kuuki

Neem bijvoorbeeld Kuuki. Kuuki is een bijzondere design doll en onderdeel van een exclusieve lijn duurzaam geproduceerde decoratie items. Alle gebruikte stoffen zijn gemaakt van 100% handgeweven katoen / zijde en zijn bovendien op volledig natuurlijke wijze gekleurd. Door een clever design is het mogelijk om de jasjes te verwisselen. Elke pop wordt met de hand gemaakt en is daardoor uniek. Er zijn verschillende collecties (BIG, Small en Tall), waardoor er dus een Big Kuuki, Small Kuuki en Tall Kuuki bestaat. Geweldig toch!

Leuk detail is dat alle poppen:

  • een neus hebben in de vorm van een hartje,
  • een tatoeage in de vorm van een hartje op de kontje, als een soort handtekening van iedere maker….en
  • een knoop die gemaakt is van kokosnoot.

Bij een pop denk je meteen aan speelgoed voor een kind. Zou kunnen, maar als ouder moet je je er wel van bewust zijn dat deze poppen kleine onderdelen bevatten zoals de knoop van kokosnoot.

 

Mijn zoon Julian (nèt 3 jaar) vindt Tall Kuuki geweldig! Hij slaapt ermee, speelt ermee en gebruikt hem zelfs als paard!

Julian met Kuuki

 

Help Jees

Hoe meer Jees kan doen in Nederland, hoe meer zij kunnen betekenen voor de makers in Cambodja.

Dus mocht je nog op zoek zijn naar een Duurzaam December cadeau en ondersteun jij het initiatief van Jeroen en Esther, dan vind je op de website van Jees de verschillende verkoopadressen:

Big dolls en hun namen

Verkoopadressen sjaals: http://jees.biz/stores-scarves.php

Verkoopadressen poppen: http://jees.biz/stores-dolls.php

 

Om een idee te krijgen van de winkel prijzen en afmetingen:

Big Dolls (46 x 26 cm)                     € 69,95
Small Dolls (33 x 21 cm)                € 49,95
Tall Dolls  (42 x 9 cm)                      € 29,95

Scarves (ca. 80 x 180 cm)             € 89,95

 

Binnenkort vertrekken Jeroen en Esther weer naar Cambodja. Wil jij hun ook volgen? Like dan even hun facebook-pagina:

https://facebook.com/jeeslifestyle

http://twitter.com/jeeslifestyle

http://www.jees.biz

 

 

Wil jij reageren op dit artikel? Laat jouw reactie hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>