Dutch Design Week 2012 – Anna Korshun

Maandag 22 oktober heb ik de Dutch Design Week op Strijp-S bezocht. Het is bijzonder hoe snel ontwikkelingen op dit terrein gaan. De Philipsgebouwen van weleer zijn nu broedplaats van veel (creatieve) ondernemers, leuke restaurantjes, lofts en in de toekomst een parkeergarage.

Ik was benieuwd naar het “VideoLab”, gebouw SX. Verschillende designers exposeren hun werk in de (voorheen) kantoorruimten, zoals “Make Bags Not War”, Tjeerd Veenhoven en Anna Korshun. In dit artikel: Anna Korshun

 

Anna Korshun

In het proces om schoenen te maken wordt er ontzettend veel lijm gebruikt, dat heel ongezond is voor de werknemers. Ook voor Anna is het sociale aspect van haar ontwerp heel belangrijk.

Zij heeft een serie schoenen ontworpen die volledig zonder lijm geproduceerd kunnen worden. Het is gebaseerd op een “kliksysteem”. Het geheel wordt aan elkaar gehouden door het rubber dat voor de zool wordt gebruikt. Het bovendeel van de schoen is gemaakt van ecologisch gelooid leer. Door het “kliksysteem” kunnen mensen hun eigen ontwerp en kleurencombinatie kiezen voor de schoen.

En, voor wat betreft het sociale aspect, de productie van deze schoenen hoeft niet in het buitenland plaats te vinden maar kan heel goed ook in bijvoorbeeld lokale sociale werkplaatsen gebeuren.

annakorshun.com

Anna Korshun Think Ecodesign proces
Het proces hoe de schoen tot stand komt

 

Anna Korshun Think Ecodesign
De onderdelen van de schoen
Anna Korshun Think Ecodesign
De onderdelen zitten op de juiste plek, nu kan het rubber van de zool erin worden gegoten

 

Anna Korshun Think Ecodesign paar schoenen
Voorbeeld van een paar schoenen, klaar voor gebruik

 
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>