DDW 2013 (Piet Hein Eek / Strijp T)

De Dutch Design Week (DDW) zit er weer op. De organisatie schat dat er dit jaar zo’n 250.000 mensen de DDW hebben bezocht. Vorig jaar zouden het er zo’n 200.000 zijn geweest, om maar aan te geven dat dit qua bezoekersaantallen de meest succesvolle editie is!

Er exposeerden meer dan 2.000 ontwerpers, dus er was meer dan genoeg te zien en te doen! En ook dit jaar is het Te Veel om allemaal te kunnen bezoeken.

Ik ben mijn foto’s aan het bekijken en ontdek dat ik toch een kleine 40(!) locaties heb bezocht! Wow!

 

Rondje Strijp T en Strijp R

Ik heb de laatste zaterdag nog met mijn zoon Julian geprobeerd om nog de DDW-locaties Strijp T (waar o.a. Kiki en Joost zijn gevestigd) en Piet Hein Eek (Strijp R) proberen te bezoeken.

Helaas is de kleine man op Strijp T achter op de fiets in slaap gedommeld, waardoor ik alleen op dat grote terrein een rondje op de fiets heb kunnen doen. Met een grote omweg naar het terrein van Piet Hein Eek gefietst en daar een bezoek gebracht aan zijn showroom.

 

Zijde stoffen met een verhaal (ROPHEMPSJ)

Wat voor mij een leuke verrassing was,  was dat er naast meubels nu ook een deel gewijd was aan kleding en stoffen à EUR 20 per meter. Uit navraag blijkt dat dit rollen zijde zijn. Maar dan wel zijde met een verhaal. Al deze stoffen zijn namelijk afkomstig uit een “oude” stropdassenfabriek in Italië. “Oude”, vroeg ik?

De Italiaanse Rossana Orlandi heeft de stropdassenfabriek destijds gekocht (inclusief voorraad). Deze fabriek dient nu als haar showroom. Toen Piet Hein Eek van deze voorraad hoorde,  heeft hij met haar rollen “stropdassen-stof” geruild voor zijn meubels. Aan de dames Monique Poolmans en Sanne Jansen de eer om uit deze bijzondere stoffen kledingstukken te ontwerpen. ROPHEMPSJ = Maatwerk! Want jij kiest de stof en het type kledingstuk dat je wilt.

Zie ook http://www.rophempsj.com/

 

Dutch Design Weet 2014

De Dutch Design Week 2013 zit er voor mij op. Geweldige ervaring…enne als je deze DDW gemist hebt, blokkeer nu dan vast je agenda voor volgend jaar! De Dutch Design Week 2014 zal plaatsvinden van 18 oktober 2014 tot en met 26 oktober 2014.

 

Sommige foto’s zijn helaas een beetje onscherp, maar ik vond ze toch de moeite waard om ze te laten zien.

Alle foto’s: (c) Maureen Mulder – ThinkEcodesign.nl, tenzij anders aangegeven

[ngg_images gallery_ids="1" display_type="photocrati-nextgen_basic_thumbnails"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>