Arne Hendriks wint met The Incredible Shrinking Man

Met The Incredible Shrinking Man maakt kunstenaar, onderzoeker en ontwerper Arne Hendriks een gedurfd statement. Zijn alternatieve kijk op een verbeterde wereld leverde hem afgelopen weekend in Eindhoven de Future Concepts Award van Dutch Design Awards op.

Arne Hendriks_TheIncredibleShrinkingMan50 CENTIMETER
Mensen worden steeds groter, met als gevolg dat we meer energie, meer voedsel en meer ruimte nodig hebben. Maar wat als deze trend wordt omgedraaid? Als de mensheid niet groeit, maar juist krimpt? The Incredible Shrinking Man is een speculatief concept van Arne Hendriks naar wat er gebeurt als de mens nog maar 50 centimeter groot zou worden.

GEDURFD STATEMENT
Hendriks toont aan wat denken vanuit een radicaal ander perspectief kan opleveren. The Incredible Shrinking Man zich laat lezen als een manifest dat vragen opwerpt over sociaalmaatschappelijke vraagstukken op mondiaal niveau.

Door grenzeloos out of the box te denken stelt hij de tendens om alles groter te maken ter discussie, en komt hij uit op de mens als veranderbare factor, in plaats van diens omgeving. Hendriks maakt daarmee een gedurfd statement waarin de wereld niet wordt verbeterd door groei, maar door krimp. The Incredible Shrinking Man is een positief onderzoeksexperiment dat direct tot de verbeelding spreekt.

DUTCH DESIGN AWARDS
Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek, in samenwerking met nai010 uitgevers, vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte. Dutch Design Awards is een productie van Capital D. Meer informatie: www.dutchdesignawards.nl.

CAPITAL D
Capital D, de Design Coöperatie van de Brainport Regio Eindhoven, stimuleert en verbindt creatieve initiatieven ter versterking van de (inter)nationale reputatie op het gebied van toptechnologie en -design. Meer informatie: www.capitald.nl.

ARNE HENDRIKS
Meer over Arne Hendriks en The Incredible Shrinking Man vind je op de volgende websites:

http://www.dutchdesignawards.nl/nl/finalisten/future_concepts/?id=5865
http://www.the-incredible-shrinking-man.net/
http://www.arnehendriks.net/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>